Azptapac
Image default
Health

Zorgverzekeringen vergelijken: hoe vind ik de goedkoopste?

Elk jaar staan we weer voor hetzelfde dilemma. Stappen we over van zorgverzekering of blijven we bij onze oude? Aan het einde van het jaar gaan we massaal aan de slag om op het internet zorgverzekeringen te vergelijken.

Het is ieder jaar weer een groot ding. Uiteindelijk besluiten slechts een klein deel van de mensen daadwerkelijk over te stappen. Het is wel goed om te vergelijken, want op die manier kan je er makkelijk achter komen of je te veel betaalt of gaat betalen.

De zorgverzekering verandert immers ieder jaar. Dat is voor de dekking (basisverzekering en de aanvullende verzekering), en ook voor de bijbehorende premie.

De premie is bepalend

Wanneer we gaan kijken naar de reden waarom mensen zorgverzekeringen vergelijken, valt op dat de prijs van grote invloed is. Voor veel mensen zal met name de hoogte van de maandpremie doorslag gevend zijn in de beslissing om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

De premie is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld de soort zorgverzekering die je wenst (natura- of restitutiepolis).

Omdat de zorgpremie voor meeste mensen bepalend is, zullen zij gaan zoek naar de goedkoopste zorgverzekering.

Nu nog de goedkoopste zorgverzekering vinden

Als je op zoek bent naar de voor jou goedkoopste zorgverzekering kan je het beste het internet op gaan. Er zijn daar tal van websites om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Deze vergelijkingswebsites geven je een overzicht van alle bestaande zorgverzekeringen. Je geeft aan welke criteria jij belangrijk vindt voor je zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld vrije keuze van ziekenhuis en andere zorgverleners, wil je een aanvullende verzekering, hoe hoog mag het eigen risico zijn?

 

Dit zijn maar een paar voorbeelden van zaken die mede bepalen hoe hoog de maandpremie zal zijn. De makkelijkste om voor de allergoedkoopste zorgverzekering te krijgen, is het verhogne van je eigen risico. Echter is dit niet voor iedereen interessant om te doen. Want dan betaal je zelf de eerste kosten, voordat je zorgverzekeraar je helpt.

Heb jij al jouw wensen aangegeven voor je zorgverzekering? Dan laten de vergelijkingswebsites zien bij welke maatschappij jij het goedkoopste uit bent voor je zorgverzekering. Ook bieden vele vergelijksites de mogelijkheid aan om op kwaliteit te ranken, en niet enkel op premie.

Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende vergelijkers:

– Consumentenbond
– Independer
– Vergelijkjezorgverzekering
– Poliswijzer
– Zorgkiezer

De zorgvergelijkers van die sites geven je een overzicht van de zorgverzekeringen die interessant voor je kunnen zijn. Bekijk ze gerust, en neem contact op met de zorgverzekeraar als je met vragen zit.

https://www.vergelijkjezorgverzekering.nl/