Azptapac
Image default
Health

Weer mooie, open ogen voor een heldere look

“Wat zie jij er vermoeid uit!”, “Heb je niet goed geslapen?” of “Ben je wat ziek?”. Heb jij deze vragen al net iets te vaak gehad op een dag dat je eigenlijk prima geslapen had of dat je net eens geen make-up droeg. Die eene vraag kan heel wat onzekerheden oproepen en je humeur dan flink verpesten voor de rest van de dag. Maar waarom vragen mensen dat dan? Het kan dat jij je helemaal goed voelt, maar je uiterlijk iets anders uitstraalt. Een vaak voorkomende oorzaak zijn hangende oogleden. Het kan dat oogleden van nature meer hangend zijn doordat het erfelijk is of dit kan komen door veroudering, maar in beide gevallen kan dat veel last veroorzaken. Zo heeft het gevolgen voor het uiterlijk, maar kan het ook voor beperking van het zicht zorgen of hoofdpijn veroorzaken. Gelukkig kan je er iets aan doen: een ooglidcorrectie.

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde ingrepen in Nederland na de borstvergroting. Toch zijn deze zeer verschillend, waar het bij een borstvergroting puur om esthetische motieven gaat zoals het zelfvertrouwen groter maken of een mooier uiterlijk hebben, gaat het bij een ooglidcorrectie vaak om een medische ingreep. Vaak komen er immers fysieke klachten voort uit hangende oogleden, dan kan het zijn dat uw zorgverkeraar een deel van de kosten van de ingreep vergoed. Indien er geen medische klachten mee gepaard gaan, wordt de operatie doorgaans nooit vergoed.

Een ooglidcorrectie is een vrij eenvoudige ingreep. In een intake gesprek worden de mogelijkheden besproken en een idee gevormd van hoe het resultaat er zal gaan uitzien. Tijdens de operatie wordt de overtollige huid aan de oogleden weggehaald waardoor het zicht weer vrij wordt gemaakt. De operatie gebeurt met een plaatselijke verdoving, dat maakt dat voor de ingreep ook slechts een dagopname nodig is. Ooglidcorrectie ervaringen over het algemeen heel positief, dus er is niks om je zorgen over te maken.

https://faceland.nl