Azptapac
Image default
Health

Voorkom blessures dankzij een polsbrace

Heb je wel eens eerder last gehad van je pols? En wil je voorkomen dat je in de toekomst hiervan klachten gaat ondervinden? Wees de blessures dan voor en verdiep je eens in de vele voordelen van een polsbrace. Met behulp van een brace kun je namelijk je pols extra steun geven. Hierdoor voorkom je dat je pols onbewust overbelast. Je hebt het niet door, maar je gebruikt je pols overdag vaker dan je misschien zou verwachten. Dit omdat je je pols bij tal van dagelijkse handelingen gebruikt, zonder dat je het zelf doorhebt. Neem bijvoorbeeld het strikken van je veters, het opendraaien van de kraan of het aantrekken van je jas. Dit zijn allemaal handelingen die veel lastiger gaan wanneer je een blessure hebt opgelopen aan je pols.

Een sportblessure

Merk je tijdens het sporten dat je pols gevoelig begint te worden? Dan kan het zijn dat je bepaalde handelingen uitvoert die te zwaar zijn of een belastende werking hebben. Een polsbandage kan ook gebruikt worden tijdens het sporten. Hiervoor zijn speciale varianten verkrijgbaar die bijdragen aan extra ondersteuning, maar tegelijkertijd ook zorgen dat je de sport nog kan uitoefenen met behulp van voldoende bewegingsvrijheid. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zorgt een polsbandage er absoluut niet voor dat je beperkt wordt tijdens het sporten. Sterker nog, wanneer je een beginnende blessure hebt zorgt de ondersteuning van de brace of bandage er juist voor dat je bepaalde handelingen en bewegingen beter uit kunt voeren, ook tijdens het sporten.

Hoe kom ik aan een bandage of brace?

Ben je nieuwsgierig geworden naar een bandage of brace voor je pols? Of het nou gaat om een brace voor dagelijks gebruik of een bandage voor tijdens het sporten: ProBrace helpt je graag bij het vinden van je juiste polsbrace.