Vloerverwarming, wel of niet doen?

Azptapac-1

 

Lekkere warme voeten in de huiskamer in de winter door een vloerverwarming. Iedereen wil het wel en je zou bijna denken dat er alleen maar voordelen aan het gebruik van een vloerverwarming zitten. In dit artikel staan de voordelen van een vloerverwarming nog is opgesomd voor u. Zo kunt u bij het kopen van een nieuw huis eenvoudig de keuze maken tussen een radiator, vloerverwarming of een combinatie van beide.

De voordelen van een vloerverwarming

De voeten van de mens trekken zich het meest aan van de kou of warmte. Daarom hoef je bij een vloerverwarming de thermostaat vele malen minder warm te zetten dan bij radiatoren. Omdat je bij een vloerverwarming eenvoudig en snel je voeten verwarmt, zul je sneller een warm lichaam hebben. Door deze werking heb je ook al snel het gevoel dat jij je bevindt in een warmere ruimte dan dat je zou hebben bij een radiator.

Een ander voordeel van een vloerverwarming is dat deze verdeeld is over de hele kamer. Een radiator zit vaak maar op een aantal plaatsen in de kamer waardoor de warmte niet geheel verdeeld is over de hele ruimte. Met een vloerverwarming creërt u daardoor een ruimte die op alle plaatsen dezelfde tempratuur heeft.

Het laatste voordeel is het zicht. Door gebruik te maken van een vloerverwarming, heeft u geen radiatoren in het zicht. Dit doet het interieur van veel huizen ten goede en daarom is het aan te raden om voor een woonkamer te kiezen met alleen een vloerverwarming.

Vloerverwarming installeren door loodgieter

Wilt u de vloerverwarming laten installeren door een vakman? Neem dan contact op met een loodgieter bij u in de regio. Hij kan uw vloerverwarming installeren, zodat u er geen omkijken meer naar heeft.