Azptapac
Image default
Health

Therapie voor schokkende ervaringen

Voorzichtig omgaan met je fysieke en mentale gezondheid is enorm belangrijk. Vaak wordt de mentale gezondheid vergeten en zijn mensen eerder gefixeerd op hun fysieke gesteldheid. Maar het mentale aspect mag zeker niet vergeten worden en heeft grote invloed op je algemene gemoedstoestand.

EMDR

Wanneer je vroeger een schokkende ervaring hebt meegemaakt, zoals een ongeluk, misbruik of een geweldsincident dan kan je hier uiteraard nog steeds last van hebben. De gevolgen kunnen enorm ver reiken en kan een zeer lange tijd aanhouden. Of zelfs altijd blijven mocht er geen oplossing voor gezocht worden. Een manier om over een dergelijke schokkende ervaring heen te komen is emdr therapie Amsterdam. Deze therapie is speciaal voor mensen die, zoals eerder benoemd in de tekst, een schokkende ervaring hebben meegemaakt en hier nog steeds de gevolgen van ondervinden. Tijdens deze therapie zal er teruggedacht worden aan de gebeurtenis en alle bijbehorende beelden en gedachten. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk informatie verzameld over de traumatische gebeurtenis om hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

Waar te beginnen?

In Nederland zijn er vele verschillende plekken en praktijken waar je terecht kunt met zulke problemen. Bij deze praktijken heeft men genoeg ervaring opgedaan en genoeg geleerd om mensen met dergelijke klachten te kunnen helpen. Door geheel Nederland zijn er praktijken te vinden, van Limburg tot aan Groningen. Een voorbeeld van een praktijk waar je terecht zou kunnen is psychotherapie Amsterdam. Hier kan je rustig je verhaal doen en werken aan een betere toekomst voor jezelf. Je wordt geaccepteerd zoals je bent en netjes behandeld. Vaak is men bang om de stap te zetten om met iemand te gaan praten, maar wanneer het proces eenmaal is gestart kan dit een enorme opluchting zijn. Eindelijk wordt er naar de problemen gekeken waar je al een langere periode mee zit en het is het begin naar een betere en gelukkigere toekomst. En dat wil toch iedereen?

Related Posts

Wat zijn het eigenlijk, maaltijdvervangers

Een tandartsstoel waar mijn patiƫnten blij van worden

Weekendje weg in Twente is geen gek idee