Orthodontist? Waarom niet gewoon naar de tandarts.

Azptapac-1

Een gebit kun je ook wel het visitekaartje van jezelf noemen. Een gebit bepaald of iemand een opvallende kin heeft of een gele glimlach of een leuk fietsenrek. Je zult het misschien niet tegen deze mensen zeggen, maar je herkent deze mensen wel aan deze dingen. Niemand vind zulke eigenschappen natuurlijk leuk. Deze eigenschappen kunnen zelfs zo erg worden dat je bijna niet meer kan eten. Op dat moment is de grens bereikt van Je hebt nu al jaren last van jouw gebit en de pijn wordt steeds erger. Uiteindelijk besluit je om ervoor naar de tandarts te gaan. De tandarts verwijst je vervolgens door naar de orthodontist.

De orthodontist helpt mensen bij het uitvoeren van moeilijkere operaties die buiten het specialisme van de tandarts vallen. Een tandarts moet je zien als iemand die het gebit verzorgt en een orthodontist moet je zien als iemand die repareert. Het gaat bij de orthodontist vooral om operaties die ervoor zorgen dat de mond beter gaat functioneren. Een orthodontist zal ook weleens een kies trekken of een wortelkanaalbehandeling doen, maar dit zijn dan de makkelijkere dingen die een orthodontist zal doen. De inhoud van het beroep orthodontist ligt veel meer in het doen van kaakcorrecties. De kaakcorrectie is een van de belangrijkste en meest zichtbare werkzaamheden uit het takenpakket van een orthodontist.

Wanneer een kaak verkeerd staat heeft dit enorme impact op het functioneren van het gebit. Mensen met een verkeerde kaak doen alles met een mond verkeerd. En omdat ze verkeerd eten, gaan de tanden van deze mensen uiteindelijk ook scheef staan. Dit zorgt ervoor dat een orthodontist soms een hele lange weg met zijn cliënt aflegt voordat de mond van de cliënt weer normaal functioneert. Een bijkomend voordeel van het corrigeren van de kaak is dat de cliënt er vaak veel beter uit gaat zien. Dit is het zogeheten esthetische voordeel dat de cliënt krijgt van de kaakcorrectie en verdere behandeling.

http://www.orfeokliniek.nl/