Azptapac
Image default
Health

Middel erger dan probleem?

We hebben op het moment grote problemen aan ons hoofd. Niet alleen heerst er op het moment een levensgevaarlijk, ontzettend besmettelijk virus waar we voor moeten uitkijken, maar we hebben momenteel ook het ongelooflijk angstaanjagende vooruitzicht op een enorme economische crisis, die we zelden zo hard hebben gekend. Natuurlijk lijkt het eerste in eerste opzicht angstaanjagender, maar er zijn steeds meer mensen die geloven dat het middel waarmee we de COVID 19 crisis bestrijden, misschien wel erger is dan de gezondheidscrisis zelf.

Wat is nu de huidige situatie? Veel bedrijven hebben tijdelijk hun deuren moeten sluiten, om de verspreiding van het virus te vertragen. Hierdoor hebben zij geen inkomsten, waardoor zij grote problemen krijgen bijvoorbeeld bij de loonadministratie. Ook bedrijven die de loonadministratie uitbesteden komen hierdoor in de problemen. Zij zullen wellicht failliet gaan en zo ervoor zorgen dat de werkloosheid zal stijgen. Mensen die minder inkomen hebben, zullen minde besteden en zo zullen alle bedrijven verminderde inkomsten hebben. Hierdoor komen we in een recessie.

In een land als Nederland kunnen we dit door ons zorgstelsel adequaat opvangen en zal de lock down niet voor ergere problemen zorgen dan de crisis van het virus zelf. In Amerika is het een heel ander verhaal. Daar is namelijk geen goed sociaal netwerk. Sterker nog, een zorgverzekering is daar niet verplicht, maar een soort bonus die je van je werkgever krijgt. Maar wanneer er dus veel mensen ontslagen worden, zullen er dus veel mensen hun zorgverzekering verliezen. Dit zal voor grote problemen zorgen. Want mensen zullen geen geld hebben om zorg te betalen. Hierdoor zullen ze minder snel zorg zoeken wanneer ze dit nodig hebben en zullen lichte, makkelijk verhelpbare kwaaltjes snel verergeren en soms zelfs dodelijk worden. In Amerika is het dus nu echt de vraag wat wijsheid is op het moment.

 

 

https://www.cbbs.nl/

Related Posts

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje

Hoe laat je je kinderen weer buitenspelen?

Onzeker over je uiterlijk?