Azptapac
Image default
Health

Letsel als gevolg van een ongeluk? Claim uw smartengeld!

De letterlijke vertaling van smartengeld is de vergoeding voor smart. Je krijgt hiermee te maken op het moment dat dat je betrokken bent (geweest) bij een verkeersongeval. Smartengeld wordt in zo’n situatie uitgekeerd door een aansprakelijkheidsverzekeraar. Als slachtoffer van het ongeval heb je dan recht op letselschadevergoeding in de vorm van smartengeld. Het gaat hierbij om de immateriële schade zoals lichamelijke pijn, psychisch leed, littekens etc. Deze vergoeding bestaat dus niet uit materiele schade die je hebt geleden als gevolg van het ongeluk. Heb je onlangs als gevolg van een ongeluk immateriële schade opgelopen en wil je graag je smartengeld claimen bij de aansprakelijke partij? Lees dit artikel dan zeker nog even verder! Wij gaan je alles vertellen wat je moet weten, en meer.

Hoogte van het smartengeld

Het is op voorhand moeilijk te zeggen wat de hoogte van het letselschade smartengeld is. Dit omdat de hoogte van dit bedrag wordt bepaald aan de hand van tal van verschillende factoren. Denk hierbij aan hoe de immateriële schade precies is opgelopen, de ernst van het letsel, de pijn tijden het hersteltraject en meer. Een hoop van deze factoren zijn persoonsafhankelijk. Met name aan het eind van de revalidatieperiode is in te schatten wat de ernst van deze factoren is geweest en hoe dat het verdere verloop van je leven kan gaan beïnvloeden.

Schakel hulp van een specialist in

Vind je het lastig om zelf bij te houden wat de gemaakte kosten zijn? En weet je ook niet precies hoe je precies je smartengeld vergoeding kunt claimen? Schakel dan tijdig een letselschade specialist in. Samen kun je alle nodige informatie verzamelen en de tegenpartij benaderen met betrekking tot smartengeld claim. Het voordeel hiervan is dat je de kosten voor de letselschade advocaat ook kunt verhalen op de tegenpartij. Het is dus in iedere situatie verstandig om hierbij hulp in te schakelen.