LED straler voor kunstwerken

Azptapac-1

 

LED lampen zijn de verlichting van de toekomst. Elke dag zijn er nieuwe mensen die de overstap maken van dure traditionele verlichting naar LED verlichting. Deze lampen hebben dan ook een veelzijdig karakter. LED lampen kunnen op heel veel verschillende plekken gebruikt worden. Anders dan bijvoorbeeld gloeilampen gaan dit soort lampen veel langer mee en worden ze niet warm. Met dank aan deze eigenschappen is er een plek waar LED lampen echt kunnen schijnen: de kunstwereld.

Plekken waar kunst tentoongesteld worden hebben goede verlichting nodig. Elk kunstwerk moet natuurlijk ook in donkere situaties goed zichtbaar zijn. Natuurlijk kan je niet een willekeurige lamp gebruiken voor deze verlichting. Zodoende hebben wij een lijst opgesteld met voorbeelden waarom een LED straler kopen zeer effectief kan zijn voor het verlichten van kunstwerken.

 

LED verlichting voor schilderijen

 

In een museum waar schilderijen hangen is verlichting uitermate belangrijk. Je kan immers met licht een compositie maken of breken. Natuurlijk wil je niet dat dit licht het kunstwerk verkeerd weergeef. Vaak kan het gebruik van bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen zelfs desastreus zijn voor een schilderij. Een lamp die warm wordt kan namelijk de verf van een schilderij laten barsten. Een LED straler biedt hier uitkomst. LED lampen worden namelijk niet warm waardoor ze een geen schade aanbrengen op een schilderij. Tevens produceert een LED straler egaal licht dat de nuances in de verf goed weer kan geven.

LED lampen voor standbeelden

 

Een standbeeld is vaak één van de belangrijkste bezichtigingen van een huis of tuin. Plekken waar deze beelden staan moeten dan ook goed verlicht worden gedurende de hele avonden en nacht. Relatief gezien ben je hier dan ook veel geld aan kwijt qua elektriciteitskosten. In veel gevallen kiezen mensen daarom ook voor LED verlichting. Juist deze verlichting zorgt voor een besparing van ruim 100 euro per lamp op jaarbasis, in vergelijking met halogeenlampen. Zeker als je hierin meeneemt dat een LED straler tot wel 10x langer meegaat dan een halogeen straler is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

In bijna alle gevallen is LED verlichting vele malen goedkoper dan traditionele opties. Gemiddeld gezien kan je vele honderden euro’s per jaar besparen met het gebruik van LED lampen.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html