Azptapac
Image default
Health

Ik werd uitgenodigd voor een ayahuasca ceremonie

Een tijdje geleden werd ik weer eens uitgenodigd door een vriendin voor een groepssessie met het nuttigen van ayahuasca (klik hier voor een ayahuasca ceremonie) bij Innerlijke-reis. Alle eerdere keren ben ik niet ingegaan op haar uitnodiging. Omdat ik totaal niet wist wat ik kon verwachten. Ik had nog nooit eerder zo’n ayahuasca ceremonie gedaan. Ik had ook geen enkele andere ervaring met de spirituele wereld in de zin van het gebruik van truffels of paddo’s of iets dergelijks. Ik had dan ook geen enkel idee wat hallucinerende middelen zoals ayahuasca met me zouden doen, of voor me zouden kunnen betekenen. Maar ik was wel nieuwsgierig geworden na het weer eens aanhoren van alle verhalen van mijn vriendin.

Op zoek naar informatie over een ayahuasca ceremonie werd ik erg nieuwsgierig

Dus ik ging deze keer toch maar eens op zoek naar meer informatie over een ayahuasca ceremonie. Informatie van andere mensen die al eens eerder en vaker een ritueel met ayahuasca hebben ondergaan. Mijn vriendin vertelde me dat ze telkens weer onder de indruk was van haar innerlijke reis en ayahuasca. Ze adviseerde me echt de tijd ervoor te nemen om alles wat ik zou ervaren tijdens en na de ceremonie te kunnen verwerken. Ik was ondertussen erg benieuwd geworden naar mijn eigen ervaringen en bevindingen.

Ik ging overstag en maakte innerlijke reis met behulp van ayahuasca

Ik kan met heel mijn hart aangeven dat het een heel bijzondere ervaring was mijn eerste ayahuasca ceremonie. Het was wel een aanzienlijke strijd die ik leverde tijdens de ceremonie. Vooral met mijzelf. Want ik ben een control freak. Ik kan in mijn dagelijkse leven maar moeilijk de controle los laten. Of afstand nemen. Ik kon me tijdens de ayahuasca ceremonie dan ook moeilijk laten gaan. In het begin had ik erg veel last van misselijkheid. Alles draaide me voor ogen. Ik had op dat moment echt hulp nodig. Door de ondersteuning die Quinne me gaf, werd al snel duidelijk waar mijn blokkade zat. Ik wil altijd klaar staan voor een ander, en cijfer mezelf daarbij volledig weg. Maar ik moet aanvaarden dat ik echt wat meer tijd aan mijzelf mag besteden. Het overgeven wat na deze bewustwording volgde was niet fijn, maar ik merkte daarna al snel dat ik rustiger werd. Ik kon eindelijk loslaten.