Azptapac
Image default
Health

Hoe laat je je kinderen weer buitenspelen?

Het belang van buitenspelen wordt tegenwoordig al eens onderschat in deze tijden van smartphones, tablets en smarttv’s. Kinderen zijn gek op apps en Netflix kijken, daarom is het eens zo belangrijk dat ze af en toe lekker buiten spelen en zich helemaal kunnen uitleven. Buitenspelen is gezond: de frisse lucht, het contact met de natuur en veel beweging. Kinderen hebben er enkel baat bij, maar soms is het moeilijk ervoor te zorgen dat ze de smartphone opzij zetten en zich buiten gaan amuseren. Buitenspeelgoed kan hier een handje mee helpen.

Een speeltoestel is een grote hit voor kinderen, ze moeten er maar eentje zien of willen er naartoe lopen. Een houten speeltoestel buiten zetten, is dus een goed idee. Een speeltoestel kan je zelf wat samenstellen hoe jij het het liefst wil. Zo kan je kiezen voor een huisje met een glijbaan, maar ook gewoon een trap naar de glijbaan. Er kunnen schommels aanmaakt worden of je kan kiezen voor een knopentouw om op te klimmen. Aan de zijkant kan een wand met klimstenen en je kan een duikelstang bevestigen waar de kinderen rond kunnen tuimelen. Een duikelstang is ook goed voor het spelendewijs trainen van kracht en coordinatie.

Heb je iets minder plaats in de tuin, kan je ook kiezen voor een kleiner speeltoestel, bijvoorbeeld een alleenstaande schommel. Een schommel is immers iets wat kinderen altijd leuk zullen vinden. Ze houden van het gevoel van het zweven door de lucht en zullen er lang op kunnen spelen. Een schommel hout staat ook nog eens leuk in de tuin. Voor variatie kan er, naast een zitje, ook bijvoorbeeld een knopentouw worden aangehangen waar de kinderen kunnen op klimmen.

Dit is natuurlijk niet het enige wat je kan doen om je kinderen buiten te laten spelen. Zo kan je zelf spelletjes met hun bedenken om samen te spelen of kan je ze naar de plaatselijke scoutsbeweging sturen waar ze elke week buiten kunnen ravotten met hun leeftijdsgenootjes.

https://www.buitenspeelgoed.nl