Azptapac
Image default
Health

Goede voeding bij een burn-out

Doordat je lange dagen maakt, altijd aan staat, slecht slaapt en niet ontspant heb je zin in de verkeerde voedingsmiddelen. Ongezond eten helpt niet om je weer beter te gaan voelen. Gevolgen hiervan zijn alleen maar erger. Geen energie meer om op te staan, niet meer fit, uitgeput en je krijgt last van depressieve klachten of voedselallergieën. Je lichaam functioneert niet meer optimaal. In dit artikel lees je over goede voeding die je nodig hebt wanneer je een burn out hebt.

Goede voeding bij een burn-out

Wanneer je symptomen van een burn-out vertoont heb je even te veel hooi op je vork genomen. Als je te veel stress hebt zal je lichaam daarop reageren, juist in die tijd heeft je lichaam extra voedingsstoffen nodig om weer te herstellen. Wanneer je niet lekker in je vel zit is het logisch dat je grijpt naar snelle suikers om jezelf even op te peppen. Even een koffie of Redbull om meer energie te krijgen, of kies je juist voor frisdrank of een energiereep? Laat deze stoffen nu extra belastend zijn voor je lichaam. Door gezond te blijven eten help je je lichaam te versterken, zo kan je uiteindelijk je stress de baas zijn.

Wat voor voeding helpt bij herstellen

Voeding is een van de elementen die helpt herstellen bij een burn-out. Goede voeding bij een burnout geven je lichaam juist meer energie. Voor je herstel van een burn-out is het belangrijk om voeding te neen die rijk zijn aan micronutriënten. Hieronder geven wij je een paar voorbeelden van voeding die vol vitamines en mineralen zitten. Dit kan je het beste eten bij chronische stress of een burn-out:

–        Magnesium. Dit mineraal speelt onder andere een rol bij de energieproductie. Neem hiervoor natuurlijke magnesiumbronnen zoals: volle granen, groente, fruit, peulvruchten, zaden en noten.

–        Vitamine B. Om je vitamine B op te krikken kan je het beste vitamine B6 zoals: vlees, vis, eieren, graanproducten, aardappelen en peulvruchten nemen. Ook het nemen van vitamine B11 zoals: broccoli, spinazie, spruitjes, ei en volkorenbrood helpt om beter te herstellen.

–        Vitamine C: Dit heeft meer effect op je immuunsysteem. Dit doet namelijk de hoeveelheid cortisol in je bloed sneller dalen

–        Variatie. Eet zo gevarieerd mogelijk, eet dus niet elke dag hetzelfde. Probeer altijd op vaste tijden te eten.

Dit is een klein overzicht van voedingstoffen die je helpen herstellen bij een burn-out. Er zijn natuurlijk nog veel meer voedingstoffen die je helpen om van je burn-out af te komen. Neem hier wel te tijd voor.

Related Posts

Fitness aanbieding

Migraine voorkomen

Middel erger dan probleem?