Azptapac
Image default
Health

Een ooglidcorrectie vergoed

Veel mensen krijgen na verloop van tijd te maken met overtollig huid boven of onder de ogen. Vaak is dit erfelijk bepaald en krijgt men al last van de overhangende huid in de dertiger jaren. Deze overtollige huid is doorgaans niet alleen cosmetisch storend. Als er een overschot aan huid op de bovenoogleden hangt, kan dit zorgen voor een vermoeid gevoel. Vaak gecombineerd met hoofdpijn.

Ooglidcorrectie bovenoogleden

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd aan de boven- en onderoogleden. Bij een correctie van de bovenoogleden wordt het teveel aan huid, en ook het eventueel aanwezige vetweefsel, verwijderd. De littekentjes komen in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid te liggen, zodat de operatie nauwelijks zichtbaar zal zijn. Bij een correctie van het onderooglid wordt er vlak langs de wimperrand een sneetje gemaakt. Het teveel aan huid en vetweefsel wordt weggenomen. De littekentjes komen precies onder de wimpers te liggen. Bij zowel een onder- als bovenooglidcorrectie is het belangrijk dat er voldoende, maar niet teveel huid weggenomen wordt. De ogen moeten na de correctie natuurlijk nog wel voldoende gesloten kunnen worden. Na een week worden de hechtingen weer verwijderd. De meeste ooglidcorrecties vinden onder lokale verdoving plaats. Hierdoor ervaart men niet de nadelen van de narcose en hoef je ook niet nuchter voor de behandeling te verschijnen. Ook ben je dan in staat om goed mee te werken, waardoor de correctie nog nauwkeuriger kan worden uitgevoerd. Bovendien mag je bij een verdoving na de behandeling snel weer naar huis. Wel moet er iemand zijn die je naar huis kan rijden.

 

Ooglidcorrectie prijzen liggen rond de €700 euro. Gelukkig worden deze tegenwoordig vergoed door het basispakket van je zorgverzekering. De eerste week na de correctie zullen je oogleden gezwollen zijn. Ook zijn er vaak kleine bloeduitstortinkjes. Meestal zijn deze verkleuringen na ongeveer een week weer verdwijnen. Daarnaast kan het zijn dat je na de behandeling niet goed ziet.

http://faceland.nl/