Azptapac
Image default
Health

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje

Eerste hulp is belangrijk. Bij ongelukken kan het vaak wel even duren voordat er hulp aanwezig is. Zeker als je alleen bent is het verstandig om toch enige kennis van EHBO te hebben om ernstige schade te voorkomen. Stel je bent alleen thuis en je valt van de trap af, dan heb je toch een redelijk probleem. Hetzelfde geld als je in je vinger snijd tijdens het koken of als je tenen stoot. Het is niet moeilijk om een pleister uit de verbandkoffer te pakken. Soms zijn de ongelukjes echter ernstiger en zijn er dus andere acties vereist. Daarom een aantal tips:

Stikken: Iedereen kent het verhaal van advocaatje wel. Hij had een graatje in zijn keel, maar niemand kon hem helpen tierelierelom en nooit keerde advocaatje zich meer om. Het was voor onze vriend niet al te best afgelopen, gelukkig kan je wel degelijk jezelf redden door de volgende actie te ondernemen: Door met een gebalde vuist op je buik (net boven de navel) te slaan kan je je eigen leven redden. Stik je nog steeds probeer dan met je vrije hand extra druk te leveren.

Bloeden: iedereen bloed wel eens, sterker nog het is vrij normaal. Een slagaderlijke bloeding is echter net even een ander verhaal. Het is mogelijk dat je binnen een paar minuten volledig leeg bloed en daarnaast kan je ook beter een nieuw behang aanschaffen bij zo een bloed partij. Probeer daarom het bloeden te stelpen door een stuk stof goed tegen de wond aan te drukken. Dit kan een handdoek zijn maar ook je trui of T-shirt kan je leven redden. Hou het bloedende gedeelte zo hoog mogelijk, als het boven je hart zit stroomt er namelijk minder bloed naartoe. Het belangrijkste is echter dat je druk op de wond blijft houden.

Uiteraard is het belangrijkste van alles om snel hulp te regelen. Indien mogelijk loop naar buiten of een plek waar veel mensen zijn. Ook is het in alle bovenvermelde gevallen raadzaam om 112 te bellen zodat professionele hulp eventuele schade beter kan voorkomen. Kijk voor meer tips en veiligheidsartikelen op Schoens-safety.nl

https://www.schoens-safety.nl/verbandkoffers

Related Posts

Global Hair

Vloerverwarming, wel of niet doen?

Snelle veranderingen in technologie