Azptapac
Image default
Health

Bruine pigmentvlekken: hoe ontstaan ze en wat zijn de behandelingen?

Wanneer men spreekt over pigmentvlekken, weten mensen vaak wel hoe dit eruit ziet. Maar wat pigmentvlekken zijn en hoe ze ontstaan, daar is minder over geweten. Dit is best jammer, want soms werken we zelf pigmentvlekken in de hand, door bepaalde zaken te doen. Wanneer we meer weten over wat bruine pigmentvlekken juist zijn en hoe ze ontstaan, kunnen we ze misschien zelfs gaan voorkomen. Een goede pigmentvlekken behandeling kan al uitkomst bieden. 

 

 

Wat zijn pigmentvlekken?

 

Pigmentvlekken is een verzamelnaam voor kleine, bruine vlekjes op de huid. Niet alleen kunnen ze ontstaan in het bruin, maar evengoed in het zwart en het wit. We hebben allemaal pigment in onze huid, dit is ook zo bij dieren en planten. Pigment staat namelijk in voor de kleur van je ogen, huid en haren. Pigment beschermt je huid alsook tegen de UV stralen van de zon. Wanneer je dus in de zon gaat zitten, krijg je een mooi bruin kleurtje. Maar het kan zomaar evengoed gebeuren dat tijdens de aanmaak van dit pigment, de cellen in de war geraken. Hierdoor geraken ze eigenlijk verstoord en gaan ze weer te veel pigment aanmaken. Op die manier krijg je dus bruine vlekjes op de huid. Bruine pigmentvlekken worden daarom ook vaak hyperpigmentatie genoemd.

 

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

 

De voornaamste oorzaak is nu natuurlijk al geweten en dat is de zon. Maar uiteraard kunnen ook andere dingen aan de basis liggen van deze vervelende vlekken. Zo is de afkomst van mensen vaak ook bepalend. Het is niet dat donkere mensen geen last kunnen hebben van pigmentvlekken, maar vaak zijn mensen met een lichte huid, het meest vatbaar voor pigmentvlekken. Heb je daarbij ook nog eens rood haar? Dan heb je extra veel kans op die vlekjes. Er zijn dus ook niet alleen bruine pigmentvlekken, ook zijn er witte pigmentvlekken. En raar maar waar, deze ontstaan juist door een gebrek aan pigment. Wanneer je met deze verstoring te maken krijgt, dan noemt met dit vitiligo.

 

Zijn er behandelingen tegen pigmentvlekken?

 

Er is inderdaad een pigmentvlekken behandeling. Nog beter, er zijn er zelfs meerdere. Een pigmentvlekken behandeling die je zeker eens moet proberen, is Skinlight. Dit is een crème die speciaal ontwikkeld is tegen pigmentvlekken. Deze werkt voor alle verkleuringe van de huid, dus ook voor melasma, ouderdomsvlekken en donkere oksels. Deze pigmentvlekken behandeling is niet zo drastisch, het enige wat je moet doen, is Skinlight twee keer per dag aanbrengen op de probleemzones. Wanneer je Skinlight twee weken blijft gbruiken, zou je toch al een enorm verschil moeten merken.