Azptapac
Image default
Health

Alles over de Femilift | Behandeling en Femilift kosten

De femilift is een bekende methode om intiem strakker te worden. Het is een behandeling die uitsluitend uitgevoerd kan worden in het ziekenhuis. De behandeling wordt uitgevoerd door een gynecaloog. De femiLift is een innovatieve gefractioneerde laserbehandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert en zorgt voor een natuurlijke verstrakking. Het is dus geen operatie maar een laserbehandeling.

Voor welke klachten is de Femilift laser geschikt?

– Intieme verstrakking
– Stressincontinentie
– Intieme droogheid
– Herstel na de bevalling
– Lichen sclerosus
– Menopauze

Doet de Femilift pijn?

De femilift is een beetje pijnlijk. Je kunt kiezen voor een gehele of plaatselijke verdoving. Het hangt een beetje van je pijngrens af of je een verdoving overweegt. Vraag de behandelend arts naar advies. Zij zullen je dan enkel vragen stellen om te constateren in hoeverre zij een verdoving aanbevelen. Ook kunnen zij precies uitleggen wat je ervan kan verwachten.

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Eerst kom je altijd op een eerste consult. Hier bespreek je wat je te verwachten staan en hoeveel behandelingen er in totaal nodig zullen zijn om jouw doel te bereiken. Vervolgens wordt tevens uitgelegd hoe de behandeling eruit ziet en wat je daarvan kunt verwachten.

De behandeling zelf is altijd op afspraak. Er moet namelijk een gynecaloog beschikbaar en ingepland worden om de behandeling uit te voeren. Het is de bedoeling dat je je onderkleding uitdoet, vervolgens ga je op een bankje liggen. Je plaatst dan je benen in beugels zodat de arts er goed bij kan. Vervolgens wordt het laserapparaatje naar binnen gebracht en wordt de behandeling uitgevoerd. Het laserapparaatje is niet groot en het inbrengen ervan doet dan ook geen pijn. De pijn zit puur in de laserstralen zelf.

Femilift kosten

De kosten van de Femilift verschillen nogal. Maar de prijs ligt per behandeling tussen de 465 tot 674 euro per behandeling. Meestal heb je rond de 3 behandelingen nodig om echt een goed resultaat neer te zetten. Houd daar dus wel even rekening mee. Het is niet zo dat je de behandelingen heel kort na elkaar kunt plannen. Het advies is om er toch wel minimaal twee maanden tussen te laten zitten. In sommige gevallen zelfs langer.

Femilift vergoeding

De Femilift wordt door zorgverzekeraars over het algemeen niet gezien als een noodzakelijke behandeling. Dat betekent dat de behandeling niet vergoed wordt. Vraag bij twijfel altijd aan je verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.